Wekelijkse thema's

Leuke thema’s voor de animatie tijdens het hoogseizoen

Iedere week heeft een eigen thema op camping l’Eglantiere. De activiteiten die gedaan worden hebben iets te maken met het thema van de week. Ook de entertainment in de avonden heeft betrekking op het thema van die week. Kijk op het animatieprogramma in de Cool ‘n Camp app om te zien wat er dit seizoen allemaal georganiseerd zal worden. 

Een van deze thema's is bijvoorbeeld Water. Een van de populaire activiteiten voor dit thema is het vlotten bouwen. In verschillende teams ga je een vlot in elkaar zetten om deze vervolgens te testen op de rivier tijdens de vlottenrace. De jury (vrijwillige mede kampeerders) geeft dan punten voor onder andere originaliteit, creativiteit en functionaliteit. Na de race is er de prijsuitreiking op het terras om het winnende team bekend te maken. 

 

Ben je een echte sportfanaat? Dan is de olympische week iets voor jou. Gedurende deze week houden we onder andere de waterspelen in de rivier en verschillende vriendschappelijke sportwedstrijden. Uiteraard hoort er ook een prijsuitreiking bij dit soort activiteiten gevolgd door een toga party.

In de week van de tovenaars en heksen zal de Mini Club het restaurant omtoveren tot griezelhut met zelfgemaakte decoratie en raamschilderingen.

 

Natuurlijk hoort er bij dit spannend thema ook een spokentocht over het 45 hectare grote terrein. In verschillende groepen ga je samen op zoek naar de spoken en monsters die zich schuilhouden in de bossen en gebouwen.

 

Durf jij het aan om mee te doen?

In de week van het speciale evenement Festival d’ Espenan staat alles in het thema van koninklijke families, ridders en jonkvrouwen. Hierbij kun je denken aan activiteiten als een estafette race met steekspelen, paardenrace, en boogschieten.

 

De week wordt afgesloten met een theatrale avond op het veld voor de Vieille Ferme met het verhaal van de vorst en voormalige bewoner Roger d’ Espenan. 

 

 

 

Wat is jou superpower? Kom erachter tijdens de week van de superhelden. Met de activiteiten komen we erachter wat jouw speciale gaven zijn, snelheid, kracht, flexibiliteit, intelligentie of misschien zelfs vliegen! Doe mee aan de superhelden training en ontwerp samen met het animatieteam je eigen kostuum. Om je nieuwe identiteit te vieren wordt er een coole blacklight party gehouden.

 

Hieronder vind je nog enkele andere voorbeelden van wat een thema kan zijn tijdens je vakantie op Domaine de l’Eglantiere.

 

  • Ahrrr! Tijdens de piratenweek ga je samen op schattenjacht over het terrein. 

  • Dieren & planten. Met z’n alle materialen verzamelen om hutten te bouwen en gaan kijken hoe de schapen geschoren worden op de biologische boerderij.

  • Genieten van live muziek en optredens tijdens de week van muziek & dans of doe zelf mee met de talentenshow.