Activiteiten

Activiteiten voor alle leeftijden

Met een uitgebreid animatieprogramma weet iedereen zich prima te vermaken hier op Domaine de l'Eglantière. Zowel actieve, creatieve, educatieve, sportieve en water activiteiten worden aangeboden, met iedere week een ander thema als uitgangspunt. Voor de kleinste onder ons is er tevens de Mini Club met diverse activiteiten. 


Het actuele programma vind je op het informatiebord bij de animatietafel, evenals de inschrijfformulieren voor diverse activiteiten. Wil je alvast vooruit plannen of simpelweg geen zin om van je plekje te komen? Download dan de Cool ‘n Camp app om op de hoogte te blijven of om je op te geven voor activiteiten.

 

Tieners & Jongvolwassenen

Ons animatieteam is er voor iedereen en dus ook voor de jongeren en tieners op de camping. Het maakt niet uit of je graag actief bezig bent of juist liever gaat chillen met leeftijdsgenoten bij de rivier, alles mag. In de jongeren Hangout kun je gebruik maken van de wifi of kennis maken met andere leeftijdsgenoten. ‘s Avonds kun je onder andere naar een van de party's gaan of van de marshmallows genieten bij het kampvuur. Heb je een verzoek of wil je graag iets speciaals doen? Laat het ons animatieteam weten!

Kanoën*

Op kano dagen zijn er 2 à 3 momenten van vertrek per dag. Wil je graag deelnemen aan deze activiteit dan vragen we je in te schrijven bij de animatietafel op de camping zodat we iedereen kunnen ontvangen en alles probleemloos verloopt. We verzamelen op het terras in het restaurant, halen onze veiligheidsspullen, helmen en reddingsvesten op en worden naar het vertrekpunt aan de andere kant van de camping gebracht om de kano's te water te laten. Na een korte instructie van Cecile begint het avontuur en ben je ongeveer een uur onderweg over rivier de Gers. Aan het einde van de route komt de pendeldienst iedereen weer ophalen om terug te gaan naar de camping. Het kanoën is een echte aanrader en een leuke activiteit voor jong en oud.

Boogschieten*

Het boogschieten is een leuke uitdagende activiteit voor iedereen. Leer je veilig om te gaan met de pijl en boog door te oefenen op de schietschijven. De inschrijfformulieren zijn te vinden op de animatietafel, de dagen en tijden staan aangegeven op het animatieprogramma. Zou jij goed genoeg zijn om de Hunger Games te overleven? Doe mee en kom erachter! 

 

Vissen In de rivier* 

Een van onze meest populaire activiteiten onder de kinderen. In de ochtend worden ze opgehaald bij het restaurant en lopen samen met Jean-Baptiste naar de visplek. Deze bevindt zich op het domein, achter de bio-boerderij waar alle vishengels al klaar staan. Natuurlijk mag ook eigen materiaal gebruikt. Tegen het middaguur worden de kinderen teruggebracht naar het restaurant waar de vis wordt bereid en samen met frietjes geserveerd als lunch. Kijk op het actuele animatieprogramma wanneer deze activiteit plaatsvindt, inschrijven kan bij de animatietafel.

 

De kinderen kunnen alleen meedoen met deze activiteit, maar natuurlijk zijn ouders van harte welkom om mee te gaan. Voor deze activiteit wordt een kleine vergoeding gevraagd voor o.a. een verplichte visvergunning aan te vragen, deze is een jaar lang geldig en kan door heel Frankrijk gebruikt worden op rivieren in de eerste categorie (forel en grondel). De vergunningen zorgen er onder andere voor dat de hoeveelheid vis in de rivier op peil wordt gehouden zodat het ecosysteem niet wordt verstoord. Wij vinden het erg belangrijk om de natuur in stand te houden en hebben er daarom ook voor gekozen om de vis direct klaar te maken en als lunch te serveren zodat er geen enkele vis onnodig wordt weggegooid.

Wake up your body 

In de ochtend nodigen wij je uit om samen mee te komen doen met de “wake up your body”. Deze activiteit wordt het meest gewaardeerd door onze volwassenen gasten, maar ook tieners zijn welkom. Alle spieren en gewrichten worden eerst geactiveerd en losgemaakt tijdens de warm-up. Daarna wordt er een stukje cardio gedaan, gevolgd door een cool-down en stretching. Na deze activiteit kun je met een voldaan en toch relaxed gevoel van de rest van je dag genieten. 

 

Pilates 

Vind je het heerlijk om met je lichaam bezig te zijn, dan is de pilates workshop echt iets voor jou. Ga je naar een rustig plekje op de camping om te werken aan mobiliteit, het activeren van de dieper gelegen spieren en het verbeteren van houding en fysieke functies. Dit wordt gedaan door verschillende oefeningen in combinatie met een correcte ademhaling.

 

Massage Workshops

Zelf leren masseren? Kom dan naar een van onze workshops om de basistechnieken te leren van een klassieke ontspanningsmassage of traditionele shiatsu massage. Familie en vrienden zullen het zeker waarderen wanneer je deze technieken beheerst. De tijden en locatie voor deze workshops zijn te vinden op het animatieprogramma, inschrijven kan bij de animatietafel. 

Naast de workshops is het natuurlijk ook mogelijk om een massage te boeken voor een complete ontspanning tijdens je vakantie. Meer info hierover vind je hier. 

Volleyball - Water Polo - Badminton

Voor iedereen die lekker actief bezig wil blijven op vakantie worden er regelmatig vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd voor alle leeftijden. Behalve fysiek bezig te zijn bieden deze sporten ook de ideale gelegenheid om andere kampeerders te leren kennen. Voor de kinderen worden deze activiteiten gedaan met de mini club.

 

Aquatonic 

Vooral de volwassenen zijn erg enthousiast over deze activiteit, maar ook de jongeren zijn van harte welkom om mee te doen. Tijdens de aquatonic komen alle spieren aan bod door de verschillende oefeningen. Het is een workout die niet voelt als een workout… Lachen, inspanning, relaxen en plezier komen allemaal aan bod. 

 

Tafeltennis 

In de buurt van het restaurant zijn tafeltennistafels waar men de hele dag gebruik van kan maken. Tevens worden er door het animatieteam toernooien georganiseerd en leuke activiteiten. Heb jij bijvoorbeeld al ooit geprobeerd te spelen met een koekenpan?

 

Pétanque 

Er zijn op de camping 4 petanque banen waar je vrij gebruik van mag maken. Wekelijks wordt er tevens een vriendschappelijke wedstrijd georganiseerd waarvoor je je kan inschrijven. Petanque is de ideale activiteit om bezig te zijn en tegelijkertijd contacten te leggen met de andere gasten. 

 

Fietsen en Mountainbiken

Er is op de camping de mogelijkheid om fietsen te huren voor gebruik op en om de camping. Kinderen vinden het heerlijk om bij ons op het terrein zelfstandig rond te fietsen en aangezien alles makkelijk begaanbaar is hoef je je als ouder zijnde geen zorgen te maken. Heb je zelf fietsjes voor de kinderen, twijfel dan niet en neem ze gerust mee. 

 

In de omgeving van  Domaine de l'Eglantière bevinden zich verschillende fietsroutes om de omgeving te verkennen. Er zijn ontzettend veel kleine weggetjes door de heuvels waarbij het uitzicht continue verandert vanwege de verschillende hoogtes en kijkrichtingen. Meer informatie over de routes en mogelijkheden is te verkrijgen bij de receptie.

 

Ben je op zoek naar wat meer uitdaging, dan kun je ervoor kiezen om op ontdekkingsreis te gaan door de bergen. Of stap op de mountainbike en ga samen met een gids de natuur verkennen op de onverharde paden in de buurt. Maak je geen zorgen, het is geen extreme downhill parkour of iets dergelijks maar een mooie fietstocht door het natuurschoon van de Midi-Pyrénées.

Creatieve workshops*

Door het seizoen heen worden er diverse workshops aangeboden voor de creatievelingen onder ons. Schilderen, tekenen, knutselen, fotografie, boetseren, kijk op het animatieprogramma om te zien wat er dit jaar wordt aangeboden. 

 

Heb je een verzoek of heb je zelf een talent, hobbie, oid wat je graag zou willen delen door middel van een workshop? Laat het ons dan tijdig weten en vraag naar de mogelijkheden. 

*Hiervoor kan een kleine vergoeding gevraagd worden voor bijvoorbeeld materiaal, vergunningaanvraag, etc zodat we deze activiteiten kunnen blijven aanbieden voor iedereen.