De Rivier

EEN RIVIER OVER EIGEN TERREIN

EEN RIVIER OVER EIGEN TERREIN

Rivier de Gers ontspringt in Lannemezan, stroomt door drie departementen en mondt uit in de Garonne ter hoogte van Agen. Over een lengte van 1,3 km stroomt deze rivier bij ons over het campingterrein tot groot genoegen van onze gasten. In Frankrijk vindt je weinig naturistencampings met directe toegang tot een rivier, waardoor dit een van de unieke hoogtepunten is hier op Domaine de l'Eglantière. 

 

Doordat er stroomopwaarts geen enkele industriële vervuiling plaatsvindt, is de rivier uitstekend geschikt om in te zwemmen, spelen en vissen. De rivier heeft een rustige stroming met veel bochten door de mooie natuur waardoor ze tevens erg in trek is bij kanovaarders.

Tijdens het hoogseizoen is er een activiteit waarbij kinderen en tieners gaan vissen in de rivier. Hierbij leren ze niet alleen de materialen te gebruiken, maar ook maken we van dit moment gebruik om de naturisten jongeren bewust te maken van het milieu en ze kennis te laten maken met de diversiteit aan flora en fauna langs de rivier. Doordat volwassen van harte welkom zijn om mee te gaan biedt het vissen tevens de ideale gelegenheid voor het versterken van de band tussen ouder en kind. 

 

Op de camping zijn er verschillende plekken waar je bij de rivier kunt komen en genieten op een van de “strandjes”. Zowel jong als oud kunnen naar hartelust pootjebaden en plezier maken in het heldere en verfrissende water. De diverse schaduwplekken zijn uitermate geschikt om heerlijk weg te dromen in je favoriete boek.