Het familieverhaal

HET ONTSTAAN VAN ONZE NATURISTEN CAMPING

HET ONTSTAAN VAN ONZE NATURISTEN CAMPING

Momenteel runnen Xavier en zijn vrouw Isabelle naturisten camping de l'Eglantière. Xavier is van de 2e generatie van familie Féraut Seguin en al vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de camping. 

 

Maurice en Marcelle Féraut besloten in 1985  om andere naturisten op de boerderij te verwelkomen met de intentie hun kleine hoekje van het "paradijs" in Ariès-Espenan te delen.

De achterliggende gedachte was dat als ze  zelf niet de kans hadden gehad hier te wonen, zij graag met familieleden Eric en Xavier op deze plek  zouden komen kamperen. 

 

Het landgoed bevindt zich in een heuvelachtig en goed beschermd gebied, in het hart van het platteland van Magnoac. In de omgeving vindt je een rijke biodiversiteit met een rivier, eeuwenoude eiken, bossen, weiden of velden met bijvoorbeeld tarwe of zonnebloemen. Het uitgestrekte domein van 45 hectare omvat de naturistencamping, een wandelbos, een biologische boerderij maar ook de historische site van het kasteel van graaf Roger d’Espenan uit de 16e eeuw.

 

De naturisten camping heeft grote vlakke standplaatsen, omringt met natuur en ingericht aan de oevers van de rivier de Gers. Er is op l'Eglantière meer dan genoeg ruimte om naturisten met familie of vrienden te ontvangen. Vriendelijkheid en delen zijn waarden die van generatie op generatie worden doorgegeven binnen de familie Féraut Seguin. Ook de huidige eigenaren, Xavier en Isabelle, vinden dit nog steeds erg belangrijk. 

 

Bij L'Eglantière is het motto altijd geweest "respect voor het voedende land" dit is geen modern concept, het is gewoon gezond verstand! In 2001 heeft Mauritius dan ook de biologische boerderij laten certificeren door ECOCERT en sinds 2012 wordt er zelf “groene” elektriciteit geproduceerd.

4 GENERATIES NATURISTEN

4 GENERATIES NATURISTEN

Naturisten camping de l'Eglantière werd 35 jaar geleden opgericht door Maurice en Marcelle. Hun zoon Xavier groeide hier op en werkte door de jaren heen mee aan het succes van het domein. 

 

De vier kinderen Iris, Julie, Remi en Suzy van de 3e generatie wonen inmiddels allemaal op zichzelf. In 2019 is de familie Feraut zelfs uitgebreid naar een 4e generatie met de geboorte van Arlyn het zoontje van Remi en zijn vrouw.