Speciale evenementen

Gedurende het seizoen zijn er diverse evenementen op de camping zelf of in de omgeving. Het gaat hierbij om gebeurtenissen die maar een keer of misschien enkele keren tijdens het seizoen voorkomen.

 

  • 14 juli La fête nationale

De nationale feestdag in Frankrijk op 14 juli wordt op de camping gevierd met leuke verrassingen. De kinderen worden volop vermaakt door het animatieteam met allerlei leuke spelletjes op de camping. In de avond is er een gezamenlijke maaltijd met muziek en een vuurwerkshow.

 

  • Le festival d’Espenan

Vanaf 2016 is het Festival d’ Espenan tevens een jaarlijks terugkerend evenement dat begin augustus plaatsvindt. Deze dag is toegewijd aan de graaf Roger de Bossost d'Espenan die vroeger woonde in de Vieille Ferme (Oude boerderij) waar tegenwoordig het wellness gedeelte van de camping is. De dag begint op de rotonde bij de ingang van het domein met de “Cavalcade” in historische kledij te paard. Vervolgens is er een mis in het kerkje op het domein gevolgd door een aperitief. 'S Avonds wordt een dinershow georganiseerd op het veld voor het voormalig Espenan Castle. Tijdens het diner worden de gasten meegevoerd op een reis door de tijd naar de 17e eeuw. De avond eindigt in stijl met een vuurwerkshow!

  • FESTIVAL SAMBA RÉPERCUSSION

Iedere 2 jaar wordt in Monléon-Magnoac, op 2 km afstand van de camping, het festival Samba répercussion gehouden. Een weekend vol met Braziliaanse muziek en straatshows. Er is van alles te doen en te beleven zoals dans, percussie en capoeira workshops. De organisatie van het festival hecht veel waarde aan het samenbrengen van mensen, lokale producten, ecologie, vrede en respect. Deze aspecten zul je voelen en zien op dit feestelijke evenement.

  • TOUR DE FRANCE

 

Binnen een straal van ongeveer 65 km (afhankelijk van de route) is het mogelijk om te gaan kijken naar de Tour de France. Een waar genot voor de liefhebbers van dit sportevenement. Houdt onze facebook en nieuws pagina in de gaten voor meer details over wanneer en waar de Tour ons zal passeren. Als er genoeg animo is kan er vanuit de camping gezamenlijk vervoer worden geregeld.

  • VOYAGE SONORE 

Laat je door Veronique meevoeren op een muzikale reis tijdens dit klankschalen concert.  

 

  • JAZZ IN MARCIAC, eind juli tot half augustus 

Marciac staat al 40 jaar bekend om zijn jazz. De interesse wordt ieder jaar groter en trekt ondertussen  tienduizenden mensen aan. Onder andere de sterren van het tv-programma Dallas, hebben tijdens dit concert op het podium gestaan, goede oude JR Ewing en Bobby, als je ze nog kent. Maar ook de wereldberoemde zanger Sting heeft hier opgetreden. Elk jaar weer komen er beroemdheden uit alle hoeken van de wereld om hun muzikale talent te delen met het publiek. Iedere dag zijn er tussen de twee en vier optredens van verschillende jazzbands. Dit mag je niet missen!

 

http://www.jazzinmarciac.com/