Speciale evenementen

Gedurende het seizoen zijn er diverse evenementen op de camping zelf of in de omgeving. Het gaat hierbij om gebeurtenissen die maar een keer of misschien enkele keren tijdens het seizoen voorkomen.

Gedurende het seizoen zijn er diverse evenementen op de camping zelf of in de omgeving. Het gaat hierbij om gebeurtenissen die maar een keer of misschien enkele keren tijdens het seizoen voorkomen.

Het Festival van Espenan

Begin Augustus

(datum wordt gepubliceerd op onze website en social media-pagina's)

 

Dit historische festival laat verschillende gebeurtenissen zien uit de oorlog tussen de Spanjaarden en de Fransen in de 17e eeuw. Het is een evenement dat de hele dag duurt tot laat in de avond. De soldaten arriveren te paard voor een prachtige show tijdens het gedeelte wat de Cavalcade wordt genoemd. Graaf Roger de Bossost van Espenan, een emblematische figuur uit de regio, toont ‘s avonds zijn gezicht in een zeer theatraal toneelstuk, uitgevoerd door professionele acteurs in het Frans met vertaling in het Engels. De voorstelling wordt gehouden op de originele plaats van het kasteel van Espenan. Gezellig samen dineren, een traditionele maaltijd van toen, terwijl de acteurs je rijkelijk vermaken. Gedurende de avond is er traditionele dans en muziek met aan het einde een fantastisch vuurwerk spektakel. 

www.facebook.com/festivaldespenan

Franse Nationale Feestdag

14 Juli, 2020

 

De Franse nationale feestdag is een herdenking van de bestorming van de Bastille op 14 juli 1789, het begin van de Franse revolutie. Als federatiedag wordt tevens de eenheid van het Franse volk gevierd, een jaar later, in 1790.

 

De nationale feestdag in Frankrijk op 14 juli wordt op de camping gevierd met leuke verrassingen. De kinderen worden volop vermaakt door het animatieteam met allerlei leuke spelletjes op de camping. In de avond is er een gezamenlijke maaltijd met muziek en een vuurwerkshow. 

FESTIVAL SAMBA RÉPERCUSSION

16 - 19 juli, 2020

 

Iedere 2 jaar wordt in Monléon-Magnoac, op 2 km afstand van de camping, het festival Samba répercussion gehouden. Een weekend vol met Braziliaanse muziek en straatshows. Er is van alles te doen en te beleven zoals dans, percussie en capoeira workshops. De organisatie van het festival hecht veel waarde aan het samenbrengen van mensen, lokale producten, ecologie, vrede en respect. Deze aspecten zul je voelen en zien op dit feestelijke evenement. 

 

www.sambarepercussion.com

TOUR DE FRANCE

4 juli 2020

 

Binnen een straal van ongeveer 65 km (afhankelijk van de route) is het mogelijk om te gaan kijken naar de Tour de France. Een waar genot voor de liefhebbers van dit sportevenement. Houdt onze facebook en nieuws pagina in de gaten voor meer details over wanneer en waar de Tour ons zal passeren. Als er genoeg animo is kan er vanuit de camping gezamenlijk vervoer worden geregeld. 

 

www.letour.fr

JAZZ IN MARCIAC

24 juli - 15 augustus 2020

 

Marciac staat al meer dan 40 jaar bekend om zijn Jazz. Het programma trekt jaarlijks tienduizenden mensen. Artiesten zoals Joan Baez, Sting, Dee Dee Bridgewater, Ray Charles, Bill Coleman, Stéphane Grappelli, Ibrahim Maalouf, Joe Cocker, Nina Simone, Carlos Santana, Al Jarreau en vele anderen hebben opgetreden op het Marciac Jazz Festival. Beroemdheden die van over de hele wereld komen om hun muzikale talent met het publiek te delen. Verschillende dagelijkse shows verlevendigen het kleine middeleeuwse stadje Marciac. Wynton Marsalis sponsort dit festival sinds 1991. Dit mag u niet missen!

www.jazzinmarciac.com 

 

VOYAGE SONORE 

(Meerdere datums gedurende het seizoen)

 

Laat Veronique je meenemen op een muzikale reis tijdens dit klankschalenconcert. De klanken van dit concert zullen u in de meest ontspannen toestand brengen met een geweldig gevoel van welzijn en rust. Dit is echt een bijzonder evenement.