Naturisme

Natuur-isme in de Midi-Pyrénées

Naturisme is meer dan alleen naakt zijn, dit hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Dat is de reden waarom veel gasten van L'Eglantière het niet erg vinden om hun kleren aan te trekken als dat betekent dat ze prachtige natuur kunnen verkennen. Als de natuur jou ook fascineert, hebben we zeker wat voor jou in petto.

 

Schitterende berglandschappen

 

We bevinden ons letterlijk aan de voet van de Pyreneeën, vanaf bepaalde plekken op ons domein zie je zelfs de eerste toppen, dus een dagje de bergen in is zeker een aanrader. Voor enkele van de meest verbluffende uitzichten kan je de wandeling naar Cirque de Gavarnie maken. Dit is een vallei die door gletsjers uit kalksteen is uitgehouwen en aan de top 3 kilometer breed is, terwijl aan de basis slechts ongeveer 800 meter breed is. Een geweldige plek om watervallen te bewonderen en veel dieren in het wild te spotten.

 

Meer fantastische uitzichten zijn te vinden op de Pic Du Midi. Deze bergtop staat vooral bekend om zijn wintersportmogelijkheden en om zijn astronomische observatorium. In het observatoriummuseum kan je veel leren over de lokale geschiedenis en astronomie. We raden je ook aan om zeker wat tijd door te brengen op een van de panoramische terrassen en te genieten van de verbazingwekkende natuurlijke schoonheid van de omliggende bergen.

 

Valleien, grotten en meren

 

Voor natuurwandelingen is Cauterets een must op jouw planning. Het stadje heeft een strevende spacultuur, maar ook veel natuur zoals het turkooisblauwe Gaube-meer. Er zijn tal van wandelpaden die je langs meren en grotten voeren, met het ene spectaculaire bergzicht na het andere.

 

De Pyreneeën vormen de natuurlijke grens tussen Frankrijk en Spanje, en het is gemakkelijk om een ​​dagje naar Spanje te gaan om van die kant van de bergketen te genieten. Een goede plek om je verkenningstocht te starten is de vallei van de rivier de Aragón. Deze vallei is populair voor avontuurlijke sporten zoals rotsklimmen, canyoning en raften, maar ook voor de minder avontuurlijken zijn er tal van wandelpaden en canyons om te verkennen.

 

Naakt in de natuur

 

Als je toch liever geniet van de natuur in jouw meest natuurlijke vorm, dan hebben we ook binnen ons 50 hectare grote domein veel te bieden. Een van de hoogtepunten van L’Eglantière is de rivier de Gers die dwars door het domein loopt en leuke mogelijkheden biedt om te skinny dippen en te zonnebaden op de oevers.

 

Een heel groot deel van ons land is bos en we hebben verschillende wandelroutes aangelegd waar je perfect zonder kleren van kunt genieten. Hier kan je één worden met de omringende natuur en luisteren naar niets anders dan de geluiden van de omgeving. Als je meer wil weten over het domein en zijn prachtige natuur, organiseren we ook wekelijks naaktwandelingen waarbij Xavier al zijn wijsheden over de omgeving deelt en je meeneemt naar plekken die je misschien nooit alleen zou vinden.

 

Natuur en naturisme zijn altijd hand in hand gegaan, en dat is bij L’Eglantière zeker ook het geval. En het maakt niet uit of je er nu liever met of zonder kleding van geniet.