Naturisme

Naturisme, een manier van leven tussen generaties

Steeds meer mensen beginnen te beseffen dat er echt zoiets bestaat als niet-seksueel naakt. Maar een misvatting die helaas overeind blijft staan, is dat naturisme iets voor ouderen is. Voor mensen die niet meer geven om hoe ze eruitzien, voor mensen die niets anders willen dan de hele dag petanque spelen en om acht uur 's avonds naar bed gaan.

 

Waarom jonge generaties op naturistische vakantie gaan

 

Het naturisme kent de laatste jaren een groei in jonge gezinnen, en dat is geen toeval. Het leven van dertigers is erg stressvol geworden. Hypotheken, carrières, huwelijken en baby's vertellen je dat het tijd is om het leven serieus te nemen. Ze vertellen je dat het leven snel gaat en dat je maar beter leert om grote hoeveelheden stress, zorgen en twijfels op te vangen.

 

Voor velen die het naturisme proberen rond deze leeftijd, voelt dit aan als een zeer welkome ontsnapping uit de samenleving. De mobiele telefoon blijft in de broek en de broek blijft in de tent. Het is alsof we, door onze kleren uit te doen, ook onze zorgen wegnemen. Tenminste voor even. Die grote stapel werk die op je bureau ligt te wachten, zal niet op magische wijze verdwijnen, maar nu hoef je er even niet over na te denken. Nu kan je genieten van het moment in je kleine natuurlijke paradijs.

 

Ook het ecologische aspect trekt jongere generaties naar het naturisme. We merken allemaal de effecten van de opwarming van de aarde en het wordt vrij zeker dat deze alleen maar erger zullen worden. Voor ons toekomstige leven en dat van onze kinderen. We realiseren ons dat die idyllische foto's van verre tropische bestemmingen niet het ongelooflijke gewicht laten zien dat zo'n vakantie op onze omgeving legt. En dat een vakantie in de natuur in de buurt veel verantwoorder zou zijn.

 

Kinderen in het naturisme

 

Kinderen zijn geboren naturisten, letterlijk. Vraag een groep peuters of ze liever kleren dragen of naakt rondlopen op een zonnige middag en het antwoord zal unaniem zijn. Dit verandert meestal zodra ze de puberteit bereiken en hun lichaam zich begint te ontwikkelen. De wereld wordt verwarrend en ze willen een identiteit opbouwen. De makkelijkste manier om dit te doen is door een bepaald soort kleding te dragen.

 

Het is echter bewezen dat naturisme veel positieve effecten heeft op tieners. Door echte rolmodellen te zien, hebben ze de neiging zich beter te voelen in hun lichaam dan hun geklede leeftijdsgenoten. En bovenal leert het naturisme hen niet alleen om zichzelf te respecteren, maar ook om anderen te respecteren voor wie ze zijn. Dit maakt hen over het algemeen betere mensen.

 

Bij L’Eglantière doen we er alles aan om voor elke generatie een gastvrije sfeer te creëren. Tijdens de zomermaanden hebben we tal van activiteiten die zowel leuk als leerzaam zijn voor kinderen. Dankzij ons domein van 45 hectare hebben we genoeg plekken waar tieners de kans krijgen om samen te komen en het naturisme op hun eigen manier te ontdekken. Onze verschillende natuurwandelingen, massageservices en pilates- en yogaworkshops helpen je om je in een mum van tijd los te maken van de ratrace. En ja, we hebben ook petanquebanen en kampeerplekken waar je na 20.00 uur niets meer hoort.