Naturisme

Naturisme als perfecte vorm van ontspanning

Veel West-Europese naturisten, vooral die uit Duitsland, België en Nederland, hebben hun eerste stappen in onze heerlijke levensstijl gezet in een spa of wellnesscentrum. De reden hiervoor is redelijk voor de hand liggend. Een hele vakantie doorbrengen zonder kleren lijkt in eerste instantie misschien wat intimiderend, maar het is zonder twijfel dat een sauna, een hamam of een jacuzzi veel beter ervaren worden zonder zwembroek of badpak.

 

Bloot ontstressen

 

Terwijl bezoekers van de spa het comfort zullen herkennen van niet beperkt worden door een enkel stukje textiel, wordt het mentale voordeel van naakt zijn geregeld onderschat. Voor niet-naturisten is dit vaak moeilijk te begrijpen. Het idee naakt te zijn tussen vreemden klinkt zelfs stressvol. Het is zelfs het onderwerp van een nachtmerrie. Hoe kan dit ooit ontspannend zijn?

 

Er is zeker wat moed voor nodig om voor de eerste keer bloot te gaan, het is als een duik in koud water. Maar eens je binnen bent, realiseer je je dat die angst nergens voor nodig was. Dat het water helemaal niet zo koud is. Of in het geval van het wellnesscentrum of de naturistencamping, dat het helemaal niet zo raar is en dat het niemand wat kan schelen hoe je lichaam eruitziet. Hierdoor sta ​​je meteen terug met de voeten op de grond. Al die tijd dat je je zorgen gemaakt hebt over wat anderen van je lichaam denken, de uren die je besluiteloos voor een spiegel hebt doorgebracht, lijken allemaal plots zo triviaal.

 

Zelfvertrouwen is beslist een belangrijk aspect van naturisme en een grote verlosser van stress. Maar er is nog een reden waarom een ​​dag in de spa zo ontspannend is. Je ontsnapt letterlijk van de buitenwereld. Samen met je kleding stop je ook je smartphone in de locker. Plots is het apparaat dat constant om je aandacht smeekt verdwenen. De 'ik-tijd' waarvan we steeds minder lijken te krijgen, wordt plots terug overvloedig.

 

Ontspannen op de naturistencamping

 

Als een dag of zelfs een paar uur in een kuuroord zo'n wereld van verschil kan maken, zou het dan niet geweldig zijn als we deze ervaring in ons dagelijks leven zouden kunnen toepassen? Nou, hier is het goede nieuws: dat kan zeker. Van het opbergen van de smartphone en het even stilzetten van de wereld tot genieten van het plezier van naakt zijn.

 

Ook tijdens vakanties die op zicht al ontspannend zijn, zorgt naturisme voor nog wat extra. Op de naturistencamping hoef je je geen zorgen te maken over hoe je eruitziet en wat mensen van je zullen denken. Net als in de spa kan je je ware zelf zijn en met volle teugen genieten van het moment.

 

Onze "Vieille Ferme" in L'Eglantière is op zichzelf al een soort spa. Compleet met een sauna, een hydromassage, een loungeruimte en een massageruimte is het een geweldige plek om in volledige zen-stemming te komen. Maar onderschat zeker de kracht van de natuur niet. Bij het lezen van een boek onder een boom of een frisse duik in de rivier de Gers, die dwars door ons domein stroomt, zou je zelfs kunnen vergeten dat er buiten een geklede wereld is.

 

Een verblijf in L'Eglantière zal je stimuleren om te vertragen en van het moment te genieten, en ondertussen helpt het om de batterijen terug op te laden, zodat je in uitstekende conditie bent voor wat er na de vakantie komt.