Naturisme

Hoe word je een naturist?

Als je op internet zoekt naar hoe je naturist kan worden, vind je vaak de simpele aanbeveling “Trek gewoon je kleren uit". Volkomen nutteloos advies, als je het ons vraagt. Hoewel de fysieke handeling van het uitkleden misschien zo eenvoudig is, is er ook nog de mentale stap. Naakt zijn met anderen in een niet-seksuele omgeving is niet iets wat de meeste niet-naturisten gewend zijn. Het is een stap uit je comfortzone, die bepaalde zorgen of angsten kan oproepen.

 

Naturisme gaat ook over meer dan alleen naakt zijn. Het gaat over respect geven en ontvangen, teruggaan naar je natuurlijke zelf en harmonie vinden met de natuur om ons heen. Dit komt niet zomaar door je broek te laten zakken.

 

Gelukkig heb je deze blogpost gevonden. In de volgende paragrafen vertellen we je alles over hoe je een naturist kan worden. We laten je zien dat het meer is dan alleen je kleren uittrekken, maar ook dat het best makkelijk is en dat iedereen naturist kan worden.


 

Waarom wil je naturist worden?

 

Er zijn veel goede antwoorden op deze vraag, en slechts een paar slechte. Dus laten we beginnen met de verkeerde redenen. Als je ervan droomt je dagen door te brengen met het kijken naar naakte mensen, als je denkt dat het gemakkelijker is om een ​​minnaar(es) te vinden als iedereen naakt is, of als je denkt dat naturisme iets seksueels is, dan kan je beter een ander tijdverdrijf zoeken.

 

Als je daarentegen meer contact wilt maken met de natuur, stress kwijt wil, je lichaamsbeeld wil verbeteren, wil ontsnappen aan de ratrace, je mentale gezondheid wil verbeteren of gewoon een positieve levensstijl wil leren kennen met veel aardige mensen, lees dan zeker verder.


 

Laten we het eerst maar hebben over het naakt

 

We zeiden al eerder dat naturisme over veel meer gaat dan alleen naakt zijn, maar naaktheid is natuurlijk een belangrijk element. Laten we eerlijk zijn, de meeste niet-naturisten hebben slechts een handvol echte naakte mensen gezien. Tijdens jouw eerste naturistische ervaring kan dit aantal gemakkelijk met enkele honderden toenemen. En de selecte groep van mensen die jou ooit naakt hebben gezien, zal zich ook behoorlijk uitbreiden.

 

In het dagelijks leven is het woord 'naakt' sterk verbonden met kwetsbaar zijn. Zelfs in veel woordenboeken vind je verklaringen als "ongewapend", "weerloos" of "blootgesteld". We hebben allemaal wel eens gehoord van de nachtmerrie - of hebben hem zelf ook gehad - waarin we voor een publiek staan ​​en plotseling merken dat we geen kleren aan hebben. Je begint je misschien af ​​te vragen hoe naturisten er echt van kunnen genieten om naakt te zijn met anderen.

 

Het is belangrijk om te begrijpen dat naaktheid een heel andere betekenis heeft op een naturistenlocatie. Het is wat ons samenbrengt. Een andere verklaring van het woord 'naakt' die je in het woordenboek kan vinden, is 'verstoken van verhulling of vermomming', zoals in de uitdrukking 'de naakte waarheid'. Dit heeft meer te maken met naturisme. We hebben niets te verbergen. Wat je ziet is wat je krijgt. Het is een hoge mate van eerlijkheid die respect aanmoedigt en interesse in de persoon in plaats van in de verpakking.

 

Hoewel deze eerste naturistische ervaring misschien eng of beangstigend voor je kan zijn, moet je je ook realiseren dat het voor de meeste andere naturisten niet de eerste keer is. Ze zijn gewend om in de buurt van naakte mensen te zijn en hebben waarschijnlijk al duizenden naakte lichamen gezien. Voor hen ben je gewoon een andere naturist. Ze zullen je niet aanstaren of uitlachen omdat je er niet anders uitziet dan alle andere naturisten die ze ooit hebben gezien. Hoe je er ook uitziet.


 

Probeer dit zeker thuis

 

Er is maar één manier om je op je gemak te leren voelen tussen naakte mensen en dat is door een naturistenlocatie te bezoeken. Maar comfortabel worden naakt is iets wat je gemakkelijk thuis kan oefenen. Zeker als je niet gewend bent om zonder kleding te zijn of als je last hebt van een negatief lichaamsbeeld, is dit iets wat we je zeker kunnen aanraden.

 

Het is ook vrij eenvoudig. Kleed je gewoon niet meteen aan als je uit de douche komt, maar doe wat alledaagse dingen zonder kleren. Rondlopen, een boek lezen, de afwas doen. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar naakt doet. In het begin zal je heel erg bewust zijn van je naaktheid. Maar na een tijdje zal je het comfort gaan merken en misschien zelfs een gevoel van bevrijding opmerken.


 

De juiste plaats kiezen

 

In deze hele blogpost is dit waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel. We kunnen dit niet genoeg benadrukken. Doe wat onderzoek voordat je beslist waar je jouw eerste naturistische ervaring zal hebben, want sommige plaatsen zijn gewoon veel beter dan andere en sommige zullen meer geschikt zijn voor jouw eigen behoeften en verwachtingen.

 

Dit is ook het deel waar we horen te zeggen dat de allerbeste plek ter wereld om naturisme te proberen, natuurlijk Domaine de l'Eglantière is. Grapje, er zijn talloze geweldige naturistencampings, maar het is waar dat l’Eglantière een geweldige plek is om naturisme eens te proberen. Het personeel is gewend om “first-timers” te ontvangen en zal ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt. Omdat het zo'n groot domein vol natuur is, voelt de camping nooit druk aan en zijn er genoeg plekken om weg te zijn van de anderen, evenals geweldige plekken om te anderen te ontmoeten. En de activiteiten zijn een geweldige manier om andere naturisten te leren kennen en om het naturisme ten volle te ervaren.


 

Denk er niet té veel over na

 

We hopen dat we je een idee hebben kunnen geven van wat naturisme inhoudt en wat je min of meer kan verwachten. Maar net als bij veel andere eerste ervaringen, is het onmogelijk om in te schatten hoe het zal zijn voordat je het hebt geprobeerd. Denk er dus niet te veel over na en zet gewoon die stap uit je comfortzone.

 

Als je het dan toch niet leuk vindt, is de procedure om terug niet-naturist te worden eigenlijk heel eenvoudig: Doe gewoon je kleren terug aan.