Naturisme

Hoe vind je de moed om naturisme te proberen?

Voor veel beginnende naturisten is het "sociale" aspect het meest ontmoedigend. Je hebt wel eens foto's van naturistencampings gezien. Van mensen die helemaal ontspannen lijken in de natuur, in hun blootje zwemmen in een prachtig zwembad, of lekker bruin worden onder de warme Franse zon. En je denkt bij jezelf: “Dat wil ik ook! Dat zou ik moeten zijn!”.

Maar dan begin je te denken aan de andere gasten, die er onvermijdelijk ook zullen zijn, en die je allemaal in jouw volle glorie zullen zien. Je wil nog steeds graag eens naturisme proberen, maar je onzekerheden houden je tegen.Wij vinden dat het zo zonde zou zijn als je om deze reden misschien nooit naturisme zou proberen. Vooral omdat we weten dat jouw zorgen grotendeels ongegrond zijn, hoe je er ook uitziet.

 

Iedereen kent dit gevoel

 

Al deze naturisten die je op de foto's ziet lijken zo zelfverzekerd, en dat zijn ze ook, maar ze zijn dat zeker niet altijd geweest. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen de eerste stappen heeft moeten zetten en met dezelfde onzekerheden heeft geworsteld als jij. Ze hadden dezelfde angsten. Dezelfde twijfels. Maar ze waagden toch de sprong en kijk eens hoe zelfverzekerd ze nu zijn. Dit zou jij ook kunnen zijn.

 

Naturisten zijn gewoon om blote mensen te zien

 

Als je de eerste stap zet en je kleding aan de kant legt, is het laatste wat je wilt, het middelpunt zijn van de aandacht. Wat als iemand naar je kijkt? Wat als iemand naar je staart? Je kan je nu al voorstellen hoe ongemakkelijk dat zou voelen. Op naturistencampings zullen de anderen je echter niet aanstaren als je naakt bent. Omdat je het uniform draagt, val je niet op. De kans is veel groter dat iemand naar je zal kijken als je gekleed bent, want dan ben je anders dan de anderen.

 

Je ziet er echt niet zo speciaal uit

 

Of je nu vindt dat je leuk uit ziet of echt niet, dat maakt niks uit, want de andere naturisten zullen zich hier niets van aantrekken. Velen zijn al lang naturist en hebben veel tijd op naturistencampings doorgebracht. Ze hebben al zoveel naakte lichamen gezien, in alle vormen en maten. Dus hoe je er ook uitziet, we zijn er zeker van dat we behoorlijk veel lichamen hebben gezien die op de jouwe lijken. Je zal er nooit echt uitsteken.

 

Bepaal je eigen tempo

 

Bij L’Eglantière hebben we plekken die vaak heel sociaal zijn, zoals het terras van het restaurant of het zwembad. Maar ons domein is enorm groot en er is genoeg ruimte in de natuur waar je weinig andere gasten zal tegenkomen. Als je je onzeker voelt over naakt zijn met anderen, zijn dit de beste plekken om aan het bloot zijn te wennen. Je kan je hier ook terugtrekken als al dat socializen je een beetje teveel wordt. Naturisten zijn heel respectvol en zullen je alle ruimte geven die je nodig hebt, en als je er eenmaal klaar voor bent, zullen ze er zijn voor een goed gesprek en een glas wijn.