Naturisme

Hoe ga je om met andere naturisten?

Voor het eerst naar een naturistencamping gaan roept vaak veel vragen op. Misschien ben je er al aan gewend om alleen of met je gezin bloot te zijn, maar een plek vol blote vreemden is een heel andere ervaring. Zullen ze naar je kijken? Zal jij naar hen kijken? Wat als iemand met je wil praten? Hoe voorkom je dat je in een ongemakkelijke situatie terechtkomt?

 

Je bent niet zo speciaal

 

Iets heel belangrijk om te onthouden is dat het voor veel van de andere bezoekers niet de eerste keer zal zijn. Waarschijnlijk hebben ze al honderden, zo niet duizenden andere blote mensen gezien. Voor hen is een bloot lichaam geen bijzonder zicht meer. Ze zullen je zien als een andere gast, een buur, een potentiële vriend die ze nog niet hebben ontmoet. Je blote lichaam zal een van de vele zijn.

 

Blote interacties

 

De sociale interacties op naturistencampings zijn vrijwel gelijk aan die elders in de wereld. De kans is groot dat je over precies dezelfde dingen zal praten als wanneer je iemand op straat, in een bar of in de supermarkt tegenkomt. Naturisten zijn over het algemeen erg vriendelijk, dus het is prima om ‘hallo’ te zeggen tegen iedereen die je tegenkomt of om hulp te vragen als je niet weet hoe je je tent moet opzetten.

 

Waar u uw ogen moet houden

 

De meeste gidsen over de naturistenetiquette zullen je vertellen dat je jouw ogen altijd op ooghoogte moet houden. Het blote lichaam van anderen is geen uitnodiging om er naar te staren. Dit gezegd zijnde, heb je ooit geprobeerd iemand tijdens een gesprek voortdurend in de ogen te kijken? Het wordt ongemakkelijk en zelfs een beetje griezelig. Je ogen laten afdwalen is natuurlijk en volledig geaccepteerd, maar richt ze niet op de geslachtsdelen of borsten van de ander. Als je je ogen ongeveer 80% van de tijd op ooghoogte kan houden, is dat prima.

 

Respecteer de grenzen van anderen

 

Verschillende naturisten hebben verschillende niveaus van comfort. Sommigen zijn misschien heel extravert en nodigen je meteen uit voor een drankje op hun kampeerplaats. Anderen houden liever wat afstand. Ook dit is niet veel anders dan in de rest van de wereld en komt neer op in te schatten hoe anderen zich voelen. Wanneer je iemand voor het eerst ontmoet, is het meestal beter om niet zoenen of knuffelen, maar liever de hand schudden.

 

Waar kan je nieuwe vrienden maken?

 

De gemeenschappelijke ruimtes zoals de bar en het zwembad zijn uitstekende plekken om andere naturisten te ontmoeten en een gesprek te beginnen. Nog beter is om deel te nemen aan groepsactiviteiten en gemeenschappelijke diners. Je zal merken dat de meeste naturisten het leuk vinden om andere mensen te ontmoeten en dat naturistencampings geweldige plekken zijn om nieuwe vrienden te maken.

 

Romantiek op de naturistencamping

 

Als je op zoek bent naar liefde, is de naturistencamping misschien niet de beste plek. In ieder geval niet beter dan eender welke andere camping ter wereld. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je de persoon van je dromen tegenkomt. Als dat gebeurt, verschillen naturistencampings opnieuw niet van de rest van de wereld. Voer een leuk gesprek, misschien een etentje en een film, en kijk waar dat je brengt.