Naturisme

Een typische dag op een naturistenvakantie

Veel aspirant-naturisten vragen zich af hoe een naturistenvakantie er nu echt uit ziet. Dus je zet je tent op, trekt je kleren uit, maar wat gebeurt er daarna? Zit je daar gewoon naakt in de zon tot het tijd is om weer naar huis te gaan?

 

Aan de ene kant kunnen we je vertellen dat een vakantie op een naturistencamping niet zo heel anders is dan op een andere camping, behalve dat je niet verplicht bent om gekleed te gaan op een warme en zonnige dag. Veel gasten brengen hun dagen door met het verkennen van de regio buiten de camping maar houden ervan om 's ochtends en' s avonds zonder kleren te vertoeven.

 

Naast het feit dat je naakt kan zijn waar en wanneer je maar wil, zijn er nog enkele andere subtiele verschillen met een geklede vakantie. De belangrijkste zijn dat naturistenvakanties vaak veel relaxter en stressvrijer zijn en dat naturistencampings vaak een veel betere sociale sfeer hebben dan hun textielburen.

 

We kunnen je niet precies vertellen hoe je dagen op de camping er zullen uitzien, want dat is uiteraard iets heel persoonlijks. Maar als je besluit een dagje “binnen” door te brengen, is de kans groot dat het er ongeveer zo uit zal zien.

 

Luie ochtenden

 

Er is iets met wakker worden in de natuur dat je volledig verlost van alle stress. Door niets in de buurt te hebben als herinnering aan alle dingen die je zou kunnen doen, is de kans groot dat je de dag gewoon neemt zoals hij komt. Door gewoon buiten te gaan zitten, een koffie te drinken en te ontbijten terwijl de zon steeds hoger aan de hemel stijgt.

 

Actieve ochtenden

 

Het is niet ongebruikelijk dat dit ochtendritueel tot het middaguur (of zelfs later) duurt, maar dat hoeft niet. Vooral tijdens de warme zomers zijn de ochtendtemperaturen perfect om iets actiefs te doen. Er gaat niets boven een blote duik in het zwembad, of in de koude rivier als je durft, om je dag helemaal wakker en levendig te beginnen. Of je kan deelnemen aan een van de ochtendyoga- en fitnessactiviteiten. Een andere geweldige manier om de dag te beginnen is door de wekelijks georganiseerde begeleide naaktwandeling door het bos.

 

Afkoelen in het water

 

De zomerse temperaturen in het zuiden van Frankrijk maken de middagen vaak warm en zweterig. Dan komt de comfortkant van het naturisme om de hoek kijken. Geen stukje stof hoeft je huid te bedekken en er zal zeker geen nat badpak aan je lichaam plakken. 's Middags hangen veel gasten graag naast het zwembad of in de buurt van de rivier rond om een ​​verfrissende duik te nemen als de hitte te veel wordt.

 

Sociale avonden

 

Als de zon weer gaat zakken, komt de bar tot leven. De perfecte gelegenheid om enkele van de andere gasten te ontmoeten, of om de gesprekken voort te zetten die je eerder vandaag in het zwembad of tijdens yoga had. De gemeenschappelijke diners stimuleren dit sociale leven nog meer en het avondentertainment is de kers op jouw dag op de naturistencampingtaart. Misschien ga je morgen wel wat van de omgeving verkennen. Of misschien niet. Misschien wordt het gewoon weer zo'n dag als vandaag. En dat is helemaal prima.