Domeinnieuws

De Naturisme Handleinding

KLEINE CODEX VAN DE GOEDE NATURISTISCHE MANIEREN

Als naaktzijn een essentiële factor is van het naturisme, zijn het respect voor anderen, het milieu en de veiligheid de essentie.

Dat is misschien de reden waarom het naturisme sinds enkele jaren een uitzonderlijke groei en populariteit kent.

NAAKTZIJN

Kiezen voor een volledige naaktheid in het centrum van het domein, tenzij de weersomstandigheden zich daartegen verzetten. De outfits of ornamenten in tegenstrijd met de naturistische ethiek zijn ten strengste verboden (zwemkleding, strings, ...). Wij accepteren geen geslachtsdelen piercings.

HET RESPECT VOOR ANDEREN EN HET MILIEU

Vermijd geluidsoverlast (motoren, televisie, radio ...), respecteer de eigendom van anderen, overweeg het brengen van zakjes om de uitwerpsels van de hond niet op de grond te laten, geen sigarettenpeuken (aan of uit), flessen weggoien... in de natuur.

BELEEFDHEID

Gewoon “hallo” zeggen aan mensen die je ontmoet. Binnen het gebied, delen we de weg (gemotoriseerde voertuigen, fietsen en voetgangers). De snelheid is beperkt tot 10 km. Geen rijdende auto's op het gebied tussen 22:30-07:30 (parkeerruimte bij ingang), in een goede stemming zijn voor elke gelegenheid ... zo veel eenvoudige dingen die van het leven in gemeenschap gebruikersvriendelijk maakt.