Domeinnieuws

De etiquette van de naturistencamping

Een belangrijk aspect van naturisme is het vrij zijn in de natuur, dus we praten niet graag over regels of wetten in het naturisme. Maar er is zoiets als de 'naturistenetiquette', een reeks afspraken die van jouw bezoek aan de naturistencamping een geweldige ervaring maken voor jou en voor de andere gasten.

 

Zit op iets

 

Dit wordt vaak de enige regel genoemd in het naturisme: zorg dat er altijd iets ligt tussen je lichaam en het meubelstuk waarop je gaat zitten. Dit is vooral om hygiënische redenen. Op warme zomerdagen verliest je lichaam vloeistoffen die de mensen na jou misschien niet waarderen. Maar het is ook voor je eigen comfort, op een handdoek of sarong zitten is gewoon een stuk zachter dan metaal of hout.

 

Respecteer de natuur

 

Je herkent het woord “natuur” in “naturisme”. Als naturisten streven we ernaar om in harmonie met de natuur te leven en dit houdt ook in dat we onze omgeving respecteren. Het personeel van onze camping doet veel moeite om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, en jij kan ons hier mee helpen door rekening te houden met jouw stroom- en waterverbruik en door jouw afval te recycleren.

 

Respecteer anderen

 

Een gemeenschap kan alleen werken als er wederzijds respect is en respect voor anderen wordt hoog in het vaandel gedragen binnen het naturisme. Negatieve opmerkingen en “bodyshaming” zijn uiteraard uit den boze. Maar dit betekent ook dat je de ruimte van andere mensen moet respecteren, omdat ze zich misschien niet zo comfortabel naakt voelen als jij. Staren wordt ook als respectloos beschouwd en moeten worden vermeden. Als je niet weet waar je moet kijken, zijn de ogen van de ander altijd de beste keuze.

 

Fotografie

 

Fotografie werd lange tijd verboden op naturistencampings. Maar tegenwoordig leven we in een gedigitaliseerde wereld waar de gemiddelde mobiele telefoon minstens twee camera's heeft en waar het maken van foto's een belangrijk onderdeel van ons leven is geworden. Dat willen we je niet afnemen, maar we willen je wel vragen om op te letten met wie je fotografeert. Houd er rekening mee dat de meeste andere gasten er niet veel voor voelen om naakt in je fotoalbums te verschijnen, laat staan ​​op jouw sociale media. De vuistregel is om alleen foto's te maken van jezelf, jouw gezin of jouw vrienden. Als je toch foto's van andere mensen wil maken, vraag dan altijd eerst om hun toestemming.

 

Kleding

 

Een van de mantra's van de naturist is: "Naakt wanneer het kan, gekleed wanneer het praktisch is". Dit betekent in feite dat wanneer je geen praktische redenen hebt om gekleed te zijn (zoals koud weer of wanneer je een kettingzaag gebruikt), je naakt zou moeten zijn. We begrijpen dat hier ook een mentaal aspect aan zit en dat niet iedereen zich altijd prettig voelt naakt. Ook tieners gaan door een fase waarin ze niet de hele tijd naakt willen zijn. We respecteren dat, dus onze regel is dat je alleen naakt moet zijn in de waterfaciliteiten (zwembad, sauna, enz.). Overal elders mag je je bedekken als je dat wilt. Badpakken worden niet echt op prijs gesteld, maar je kan wel een handdoek of sarong omwikkelen.

 

Seks

 

Naturisme gaat over niet-seksuele naaktheid. Dit betekent dat we samen naakt kunnen zijn zonder seksuele bedoelingen, maar dit betekent niet dat naturisten aseksueel zijn. Het idee hier is identiek aan elke geklede camping: je mag zoveel seks hebben als je wilt, maar houd het achter de gesloten deur van je accommodatie.