Naturisme

De eerste keer op een naturistencamping

De eerste keer op een naturistencamping

Zo, je bent geïnteresseerd geraakt in naturisme. Misschien heb je al een naaktstrand bezocht of ben je naakt in een spa geweest en begin je nu te dromen van een echte naturistische vakantie. Maar hoe werkt dit? Waar begin je? Wat kan je verwachten?

 

We hebben goed nieuws voor jou, je bent hier aan het juiste adres. Niet alleen omdat we je in deze blogpost tips geven voor je eerste naturistische kampeerervaring, maar ook omdat L’Eglantière een uitstekende plek is om te beginnen.

 

Ja, de naturistencamping is iets voor jou!

 

Laten we beginnen met de olifant de kamer uit te werken: hoe werkt nou dat hele naaktgedoe? Veel mensen die voor het eerst naar een naturistencamping komen kijken ernaar uit om wat tijd zonder kleren door te brengen, maar sommigen zijn ook bang dat ze zullen verwacht worden om naakt te zijn op momenten dat het niet prettig voelt. Bijvoorbeeld als de temperatuur 's avonds daalt, tijdens een rondje lopen in de ochtend of tijdens het avondeten in het restaurant.

 

Maak je geen zorgen, je kleding wordt niet op slot gedaan vanaf het moment dat je aankomt. Het is prima om in je eigen tempo te wennen aan deze nieuwe naturistische omgeving. Ook tijdens de activiteiten kan je een handdoek of sarong omwikkelen of lichte kleding dragen als je je daar prettiger bij voelt. De enige basisregel is dat elke vorm van kleding - inclusief badpakken - verboden is in de watervoorzieningen. Niet alleen heeft het geen zin om kleren te dragen in het zwembad of de rivier, het is ook nog eens erg onhygiënisch.

 

Veel “nieuwe" naturisten beginnen met naakt te zijn rond hun accommodatie of in het zwembad, maar binnen een paar uur lijken ze te zijn vergeten dat ze eigenlijk kleren hebben ingepakt voor deze vakantie.

 

Het gaat om wie je bent, niet om hoe je eruit ziet

 

Op de naturistencamping vind je een dwarsdoorsnede van de samenleving. Mensen met allerlei banen, hobby's en interesses. Lichamen in alle soorten, maten en kleuren. Omdat iedereen uniek is op zijn of haar eigen manier, respecteren naturisten anderen om wie ze zijn. Het is het soort plek waar je je op je gemak en geaccepteerd kan voelen, hoe je er ook uitziet. Dit is precies de reden waarom veel beginnende naturisten een gevoel van bevrijding ervaren wanneer alle druk van de maatschappij en de schoonheidsnormen verdampt.

 

Als dit je eerste naturistische ervaring als gezin is, is L’Eglantière zeker een goede keuze, want de camping is populair bij gezinnen van alle leeftijden. Jouw kinderen zullen snel vriendjes maken en deelnemen aan de vele activiteiten, en jij krijgt de kans om op jouw eigen manier van de plek te genieten. Om je volledig te laten opnemen door de omringende natuur en een welverdiende gemoedsrust te krijgen.

 

De naturistische etiquette

 

We praten niet graag over regels of wetten op naturistencampings, maar er zijn enkele onuitgesproken richtlijnen die jouw vakantie en die van de andere gasten een pak aangenamer zullen maken.

 

  1. Zit op iets: Waar je ook besluit om je blote billen neer te plaatsen, zorg er altijd voor dat er iets tussen je lichaam en het meubilair zit. Dit kan een sarong, een handdoek, een t-shirt of iets anders zijn. Gewoon iets. Dit is zowel hygiënischer als comfortabeler.

  2. Niet gapen: als je nog niet gewend bent om tussen naakte mensen te zijn, kunnen je ogen worden aangetrokken door al die lichamen. Dat is absoluut normaal en iets dat je niet echt kunt vermijden. Kijken is prima, staren niet. Als je anderen een ongemakkelijk gevoel geeft, doe je het verkeerd.

  3. Denk aan de "self" in Selfie: in het verleden was het absoluut verboden om foto's te maken op naturistenplaatsen. Nu smartphones en sociale media zo'n belangrijk onderdeel van ons leven zijn geworden, is het moeilijk om foto's te vermijden. Maak enkel foto's van jezelf of je eigen familie, en als je er graag anderen bij wil, vraag dan altijd om hun toestemming.

  4. Ruim op: Als iedereen zijn eigen rotzooi opruimt, blijft de camping voor iedereen leuk. Bij L’Eglantière hebben we ook verschillende recyclingmogelijkheden, maak daar gebruik van om onze planeet te helpen beschermen.

  5. Wees lief voor anderen: Het naturisme wordt geroemd om zijn geweldige sociale sfeer en het kost weinig moeite om deze te behouden. Gewoon een vriendelijk "Hallo" of "Hoe gaat het" kan een wereld van verschil maken. En het ook is vaak de bron voor urenlange gesprekken met nieuwe vrienden.

 

Uiteindelijk is de naturistische etiquette gebaseerd op één zeer belangrijke waarde, de pijler van het naturisme: Respect. Respect voor anderen, voor jezelf en voor de natuur. Als je dit in je achterhoofd houdt, kunnen we garanderen dat je een geweldige naturistische kampeerervaring zal hebben.

 

Er is niets mis met een nieuweling te zijn

 

Een laatste ding dat we graag willen vermelden is dat hoe hard je ook probeert om de naturistische etiquette te onthouden, het heel waarschijnlijk is dat ze je op een onbewaakt moment zal ontglippen. Dat je op een zonnige middag gewoon naar de bar loopt voor een drankje en vergeet eerst je handdoek neer te leggen. Ook dat is volkomen normaal, maar het is mogelijk dat iemand je erop zal wijzen. Excuseer dan gewoon jezelf en zoek iets om op te zitten. Wees niet bang om te vermelden dat dit je eerste keer is. Elke naturist zal zich herinneren hoe dat voelt en zal extra behulpzaam.

 

Het is ook een goed idee om bij de receptie te vermelden dat dit jouw eerste keer op een naturistencamping is. Dat zijn we bij L’Eglantière wel gewoon. Onze medewerkers nemen dan wat extra tijd om naar jouw twijfels te luisteren en om uit te leggen hoe het er precies aan toe gaat op onze camping. Als je je nog steeds een beetje nerveus voelt, zullen ze je helpen een plek te vinden waar je meer privacy hebt en waar je de tijd kunt nemen om je op je gemak te voelen zonder te dicht bij de andere gasten te zijn. En ze kunnen jou helpen bij het kiezen van de perfecte activiteiten om ervoor te zorgen dat jouw eerste naturistische vakantie onvergetelijk zal zijn.