Naturisme

De beginnende vrouwelijke naturist

Herinner je je de laatste keer dat je een naakte vrouw zag behalve jezelf, een familielid of een vriendin? De kans is groot dat dit gebeurde terwijl je door een tijdschrift aan het bladeren was, naar een film keek, of wanneer er een reclame voor douchegel op je scherm verscheen. Laten we maar niet beginnen over wat je misschien op internet hebt gezien. In ieder geval was de vrouw waarschijnlijk lang, slank, gebruind en begin twintig. Het lijkt bijna alsof dit de voorwaarden zijn voor een vrouw om zichzelf naakt te tonen. Als je lichaam niet perfect in dit plaatje past, kan je maar beter wat kleren aandoen meid! Althans, dat is wat velen van ons nog steeds geneigd zijn te geloven.

 

Schoonheidsnormen bestaan ​​al eeuwen en leken altijd meer van toepassing te zijn op vrouwen dan op mannen. Aangemoedigd door de mode- en cosmetica-industrie, zijn we in een constante race naar perfectie. Vaak niet beseffend dat de kwalificaties die we verwacht worden te halen komende zomer weer veranderen.


 

Ik ben niet mooi genoeg om een ​​naturist te zijn

 

Als we vrouwen vragen wat hen ervan weerhoudt om naturisme te proberen, zijn de twee meest voorkomende antwoorden: "Ik ben niet mooi genoeg" en "Ik heb niet genoeg zelfvertrouwen". Wat in feite precies hetzelfde betekent en gewoon andere manieren zijn om te zeggen dat je niet gelooft dat mensen jouw lichaam willen zien. Dat ze zullen denken dat je lelijk bent, dat ze zullen walgen, of erger nog, dat ze zullen lachen en achter jouw rug.

 

Als je het naturisme al eens geprobeerd hebt, weet je dat er niets is om bang voor te zijn. Allereerst omdat naturisme helemaal niet gaat over hoe je eruitziet. In tegenstelling tot die jonge meisjes op tv en in tijdschriften, ben je niet naakt om iemand anders te plezieren, maar alleen voor jezelf. Dit is geen wedstrijd waar mensen stemmen over hoe je eruitziet. Als je hoge verwachtingen hebt, zal je waarschijnlijk teleurgesteld zijn over hoe weinig mensen om je uiterlijk zullen geven. Want dat is iets wat maar weinig beginnende naturisten beseffen. De meeste anderen hebben al honderden, zo niet duizenden andere naakte vrouwen gezien. En niet alleen in de tijdschriften, maar ook in het echt. Vrouwen in alle maten en leeftijden. Als het om het naakte lichaam gaat, is het heel moeilijk om een ​​naturist te shockeren of te imponeren.


 

Omgaan met het mannelijke roofdier

 

Een andere zorg van vrouwelijke naturisten, vooral als ze alleenstaand zijn, is hoe om te gaan met de aandacht van mannen. De #metoo-beweging maakt grote sprongen voorwaarts, maar toch is er steeds veel intimidatie in deze wereld. Hoe ga om met ongewenste avances als je je lichaam niet eens kan beschermen met een enkel kledingstuk? Hoe voorkom je dat je je een seksueel object voelt als een man niet stopt met naar je te staren?

 

Het is belangrijk om te vermelden dat de basis van naturisme is dat het gaat om niet-seksuele naaktheid en dat 99,9% van de andere naturisten, mannen en vrouwen, het hiermee eens is en dit respecteert. Toch bestaat er altijd de kans dat er een rotte appel in de mand komt. Daarom raden we altijd aan om je eerste naturistenervaringen op een privélocatie te hebben, zoals een naturistencamping, en niet op een openbaar naaktstrand. Niet alleen omdat er op privéplekken personeel is dat iedereen die zich misdraagt ​​kan uitzetten, maar ook omdat de sociale bescherming op privélocaties veel sterker is dan op openbare plaatsen. Geen enkele vorm van respectloos gedrag wordt getolereerd op een naturistencamping en als jij geen actie durft te ondernemen, zullen anderen die het wel merken dat zeker doen.

 

Tips voor beginnende naturisten

 

Is het ons gelukt om een aantal van jouw zorgen weg te nemen? Laten we het dan eens hebben over de meer praktische aspecten.

 

Moet ik altijd naakt zijn?

Veel aspirant-naturisten kijken uit naar het idee om naakt te zwemmen en te zonnebaden, maar hebben minder zin om bloot te dineren of 's ochtends zonder kleren te rennen. De algemene regel is dat je naakt wordt geacht in en rond de watervoorzieningen (zoals het zwembad) en op plaatsen waar het hygiënischer is (zoals de sauna). In elk ander geval is het prima om kleding te dragen of om een ​​sarong om te wikkelen. Badpakken zijn echter niet gebruikelijk.

 

Wat als ik ongesteld ben?

Veel vrouwelijke naturisten gebruiken gewoon een tampon als ze ongesteld zijn, maar dit is geen regel. Als je je niet zeker voelt, is het prima om ondergoed of een bikinibroekje te dragen. Als dit iets is dat je echt zorgen baart, raden we je aan om je eerste naturistische ervaring te plannen als je niet ongesteld bent.

 

Moet ik me scheren?

Zoals eerder vermeld, maakt het bij naturisme niet uit hoe je eruitziet. Dit geldt ook voor lichaamshaar. Scheren is sowieso grotendeels een trend. In het begin van de 21e eeuw was de volledige scheerbeurt erg populair. Maar de laatste jaren geven steeds meer mensen (mannen en vrouwen) er de voorkeur aan om een ​​deel of al hun lichaamshaar te laten. Op een naturistencamping zal je veel verschillende soorten “kapsels” zien.

 

Mag ik met het gezin komen?

In ieder geval JA. Wilt je jouw partner en/of kinderen meenemen, doe dat zeker. De zeer grote meerderheid van de naturistenlocaties zijn gezinsvriendelijk en je kan er zeker van zijn dat jouw kinderen een geweldige tijd zullen hebben.

 

Wat moet ik meenemen?

Regel nummer één in het naturisme is om altijd ergens op te zitten. We zijn ervan overtuigd dat het naakte lichaam hygiënischer is dan kleding, maar dat betekent niet dat we graag willen gaan zitten waar je bezwete billen nog maar een paar seconden geleden waren. Het gevoel van je blote huid op hout, metaal of plastic is sowieso oncomfortabel, dus neem een ​​sarong of handdoek mee om op te zitten. Ook zonnebrandcrème en insectenwerend middel zijn heel belangrijk. Je huid zal zijn vrijheid waarderen, maar muggen zullen dat ook doen. En veel naturisten kunnen je uit ervaring vertellen dat een geroosterde kont een vakantie echt kan verpesten.

 

Wanneer begin ik?

 

Als er één ding is waar de meeste naturisten het over eens zijn, is dat ze wilden dat ze het naturisme eerder hadden ontdekt. Dus hier is een goed advies: probeer het nu. Wacht niet tot volgend jaar, wacht niet tot jouw kinderen het huis uit zijn, of totdat je je misschien meer op jouw gemak voelt. Neem nu de sprong. Als het je niet bevalt, kan je altijd gewoon je kleren weer aandoen en weggaan. Maar we kunnen je vertellen dat maar weinigen die het hebben geprobeerd ooit weer wegliepen.

 

Als je meer wil weten over jouw eerste keer op onze naturistencamping, neem dan contact met ons op en onze medewerkers zullen al jouw vragen beantwoorden. We krijgen elk seizoen nieuwelingen, we weten hoe ontmoedigend het kan voelen en we weten hoe we van jouw eerste keer als naturist een unieke en geweldige ervaring kunnen maken.