Naturisme

Comfort en naturisme: een perfecte combinatie

Naturisme is altijd sterk verbonden geweest met kamperen. In de begintijd gingen naturisten vaak diep de bossen in om samen bloot te vertoeven. Dicht bij de natuur en weg van boze en nieuwsgierige blikken. Tegen het einde van de 20e eeuw, toen naturisme steeds minder een taboe werd, bleef kamperen de norm omdat het een uitstekende manier is om contact te maken met de natuur in je meest natuurlijke staat.

 

Naturisme in de 21e eeuw

 

De termen “naturistenkamp” en “naturistenkolonie” zijn grotendeels ouderwets geworden, maar het principe van de naturistencamping als topvakantieoptie bleef overeind. De naturisten brengen hun eigen spullen mee en aan het einde van de vakantie verdwijnen ze zonder een spoor achter te laten. Het is een geweldig idee, maar is het nog steeds geldig in de wereld waarin we vandaag leven?

 

Tegenwoordig, grotendeels dankzij het internet en de opkomst van de spa- en wellnesscultuur, beginnen steeds meer mensen de geneugten en voordelen te erkennen van wat tijd zonder kleren te spenderen. Ze merken het fysieke comfort van het niet beperkt worden door strakke kleding en het mentale comfort van het niet uren voor de spiegel hoeven te staan. Het belangrijkste is dat ze zich bewust zijn van de eindeloze reeks voordelen van het sociale aspect van naturisme. Hoe het hun lichaamsvertrouwen vergroot en het respect dat ze hebben voor anderen en voor de natuur.

 

Terwijl naturisme lange tijd grotendeels voorbehouden was voor mensen met een zeer specifieke filosofie en mentaliteit, breidt de levensstijl zich nu uit naar een veel groter publiek. Allemaal met hun eigen wensen en eisen. Allemaal met hun eigen voorkeuren. En zeker niet alle “nieuwe naturisten” brengen hun welverdiende vakantie graag door in een klein tentje of willen een dure camper kopen.

 

Comfortabel naturisme voor iedereen!

 

De verscheidenheid aan accommodatiemogelijkheden voor naturisten evolueerde met deze nieuwe trend. In delen van de wereld begint de focus te verschuiven naar luxe all-inclusive naaktresorts. Maar als er meer baksteen is dan de natuur, kunnen we dan nog wel praten over naturisme? Bij L’Eglantière streven we ernaar om de perfecte middenweg te bieden. Gelegen in een groot natuurlijk domein, weg van drukke steden en luidruchtig verkeer, is de connectie met de natuur nooit ver te zoeken. Voor de gasten die toch de voorkeur geven aan een echt bed en/of een eigen badkamer, bieden wij verschillende soorten huurmogelijkheden aan die gemakkelijk aan alle wensen voldoen.

 

Onze stacaravans en chalets zijn volledig uitgerust en de perfecte oplossing voor gezinnen. Wil je toch wat meer van het “kampeergevoel”, dan raden we een verblijf in een van onze Coco Menthe glampingtenten aan.

 

De mix van naturisme, natuur en een bepaald niveau van comfort is een groot succes gebleken. Want naast het fysieke comfort, brengen onze huuraccommodaties ook een gevoel van mentaal comfort in de zin dat je niet helemaal hierheen hoeft te rijden in een volgeladen auto. Je hoeft je geen zorgen te maken of je alles wel hebt ingepakt. We zouden bijna zeggen dat je gewoon zonder bagage op de trein hierheen kan stappen omdat je zelfs geen kleding nodig hebt. Maar dat zou betekenen dat je niet de kans krijgt om onze prachtige omgeving te bezoeken en dat zou heel jammer zijn.