Naturisme

16 Leuke dingen om te doen op een naturistencamping

1. Ontspannen

 

Laten we beginnen met misschien wel de belangrijkste activiteit van allemaal: gewoon ontspannen. Je bent op vakantie, dit is de tijd van het jaar om je werk, je zorgen en de vuile was achter je te laten. Installeer je, trek je kleren uit, haal diep adem en ontspan. Geniet de volgende dagen gewoon van jouw naturistische vakantie.

 

2. Krijg een egaal kleurtje

 

Er zijn slechts twee soorten mensen in de wereld die een egale kleur hebben: degenen die naar zonnebanken gaan en naturisten. Aangezien zonnebanken niet bijzonder gezond zijn, is het veel beter om gewoon naakt te gaan en de natuur zijn werk te laten doen.

 

3. Zwemmen

 

Als je naturisten vraagt wat hun favoriete bezigheid is, zullen de velen je vertellen dat het zwemmen is. Het gevoel zonder badpak in het water te zijn, is gewoon iets magisch. Dit is het absolute gevoel van vrijheid. Als je uit het water komt, is er geen vervelend stuk stof dat tussen je billen omhoog kruipt en je lichaam is weer droog tegen de tijd dat je weer bij je zonnebed bent.

 

4. Sporten

 

Veel naturisten beoefenen naast zwemmen ook graag andere sporten. Er zijn verschillende redenen hiervoor. Niet beperkt worden door kleding helpt je niet alleen om beter te bewegen, het is ook geweldig om je lichaamsbeeld te verbeteren. In het geval van petanque wordt het echter vooral beoefend voor het sociale aspect.

 

5. Natuurwandelingen

 

Naturisme en natuur, het is een onbreekbare band en naakt wandelen in het bos helpt echt om contact te maken met je natuurlijke omgeving. Op L’Eglantière hebben we kilometers aan wandelpaden voor je en we organiseren ook regelmatig begeleide wandelingen op het domein.

 

6. Leer een vaardigheid

 

Een vakantie is ook een goed moment om iets nieuws te leren. Wekelijks organiseren we verschillende workshops die zowel leerzaam als vermakelijk zijn. Altijd al willen leren schilderen? Of om model te zijn? Is vissen iets voor jou? Of wil je een massagecursus volgen? Dit en nog veel meer vind je op ons domein.

 

7. Word eens goed verwend

 

Knutselen, sporten, wandelen, daar moet je moe van geworden zijn. Je zou een dutje kunnen doen, of misschien beter de spieren laten losmaken tijdens een massage of door wat tijd in de sauna door te brengen. Vakantie is ook verwend worden en daar hebben wij de perfecte faciliteiten voor.

 

8. Yoga en meditatie

 

Net als zo veel dingen kunnen yoga en meditatie het beste zonder kleding worden beoefend. Dit maakt het veel gemakkelijker om connectie te maken met je omgeving en met je innerlijke zelf. Je kunt dit in groep doen tijdens een van onze sessies, of gewoon een plekje uitkiezen in het bos of naast de rivier en je eigen privésessie houden.

 

9. Ontkoppelen

 

Een naturistendomein is ook de perfecte plek om je los te koppelen van de buitenwereld. We hebben een heel goede gsm-ontvangst en wifi op L'Eglantière, maar we raden je aan om er af en toe geen gebruik van te maken. Niet voor ons, maar voor jou. De buitenwereld kan wachten, je maakt nu deel uit van ons kleine paradijs en we willen dat je er met volle teugen van geniet. Geniet van het moment en check je telefoon als je weer thuis bent.

 

10. Lees

 

Veel mensen houden van lezen, maar vinden er gewoon nooit de tijd voor. Nou, nu is een goed moment. We hebben genoeg afgelegen plekjes waar je niet gestoord wordt en waar je helemaal kunt opgaan in een romantisch verhaal of een goede thriller.

 

11. Picknicken

 

Als iemand Frankrijk zegt, denken we aan wijn, kaas en charcuterie. De liefde voor Frankrijk gaat vaak door de maag. Er gaat geen dag voorbij dat er geen streekmarkt in de buurt is waar je deze lokale specialiteiten kan kopen en als je geen zin hebt om je kleren aan te trekken, kan je ook altijd iets lekkers vinden in onze campingwinkel. De beste plek om van je ontdekkingen te genieten is op een deken naast de rivier in de avondzon.

 

12. Eten en drinken

 

Voor meer eten en drinken is er ons restaurant waar we dagelijks het beste serveren dat Frankrijk te bieden heeft. Meerdere keren per week heb je de mogelijkheid om aan te schuiven bij een gezamenlijk diner. Onze gasten zijn er dol op. Niet alleen voor het eten maar ook voor het gezelschap.

 

13. Maak vrienden

 

Iedereen maakt nieuwe vrienden tijdens de gemeenschappelijke diners, maar je hoeft niet op ze te wachten als je mensen wil ontmoeten. Naturisme is iets heel sociaal. Vooral rond het zwembad, in de bar en tijdens de activiteiten vind je genoeg interessante mensen om een praatje mee te maken. Soms is een simpele “goedemiddag” het begin van een lang gesprek dat tot in de avond doorgaat en de dag erna zelfs weer wordt opgepikt.

 

14. Bekijk een show

 

Tijdens de zomermaanden vinden lokale kunstenaars hun weg naar L’Eglantière om onze gasten te vermaken met hun kunsten. We hebben vaak bands die die je in een mum van tijd op de dansvloer zetten. Soms brengen ze je naar hogere sferen met klankschalen en soms is het gewoon iets totaal anders. Vaak verrassend en altijd vermakelijk.

 

15. Zing karaoke

 

Hoe zit het met jouw zangtalent? Is jouw stem een Grammy waard of is het eerder iets om de kat het huis uit te jagen? Ons kan het niet schelen. Onze karaoke-avonden zijn geen wedstrijd en de enige prijs die je kan winnen is de glimlach van het publiek. We waarderen jouw deelname meer dan jouw optreden en karaoke is gewoon een geweldige manier om een zeer vermakelijke avond te hebben.

 

16. Niets

 

Deze lijst is behoorlijk uitgebreid maar nog verre van compleet. Op een naturistencamping is er zoveel te doen. Alleen, met je partner of gezin, of met een hele groep vreemden die straks nieuwe vrienden worden. Maar misschien wil je dit allemaal niet doen. Misschien is het enige dat je wil, niets doen. Dat is goed, naturistencampings zijn namelijk ook de perfecte plek om even helemaal niets te doen.